miercuri, octombrie 01, 2008

Mon Cheri Bistro

Ieri seara am fost sa ne plimbam pe strazile Bucurestiului...sa vedem casele vechi. Frumoasele case vechi...de care nimeni n-a avut grija pana acum... Am vazut ca unele sunt in renovare, din fericire. Ar fi pacat sa se piarda arta si istoria din zidurile lor...
Si nu pot sa cred ca pana acum nu le vedeam...nu vedeam detaliile...niciodata nu vedeam statuile...nu observam forma ferestrelor...si sunt atat de diferite...fiecare casa e frumoasa si total diferita de celelalte...o diversitate uimitoare de forme si stiluri...si povesti.
Piratul se mira ca nu am fost niciodata pe strazile cu nume de capitale...spune ca pe acolo sunt multe case frumoase. Si mergem acolo.
De cand ne tot plimbam...am manca ceva bun. Cineva i-a recomandat un resturant din zona, asa ca ne indreptam spre el.
Alegem o masa afara, pentru ca ni se spune ca la etaj, unde e acoperit, e aglomerat. Imi place atmosfera...rustica-romantica. Desi e afara, nu e frig. Mi-au placut mult floricelele mov puse intr-un ulcior pe fiecare masa...si cosuletul cu nuci si covrigi. Despre preturi putem spune ca sunt acceptabile, comparabile cu cele de "La Mama". Comandam doar cate un Tiramisu si apa plata...pentru ca in jumatate de ora trebuia sa plecam.
E un loc...elegant...dar care nu te face sa gandesti ca ar trebui sa mergi acolo in costum... simti ca te poti bucura de eleganta lui chiar daca nu esti, cumva, "cineva". Personalul te serveste la fel de bine chiar daca esti in bocanci si cu rucsacul in spate. :D
Dupa un timp apare chelnerul. Cu un singur platou.
"Ne pare rau, dar nu mai avem decat o prajitura Tiramisu...pe care v-o oferim din partea casei."
:|
O surpriza...neasteptata. Nu ni s-a mai intamplat vreodata. Puteau spune, simplu, "nu mai avem" sau "mai avem doar o prajitura Tiramisu, nu ati dori sa comandati altceva?", nu? Asta demonstreaza ca le pasa de clienti...contrar unor pareri pe care le-am vazut pe un site. Poate o sa mergem sa si mancam vreodata...si o sa revin la momentul respectiv cu detalii si fotografii.
Pana atunci se gasesc informatii despre adresa, meniu si evenimente pe site-ul restaurantului.
Era sa uit...prajitura a fost delicioasa! Cu ocazia asta am descoperit a doua mea prjitura preferata dupa amandina. Tiramisu!